середа, 27 грудня 2017 р.

ВИПРАВДАННЯ ПЕРЕД СВОЇМИ ДІТЬМИ...


СХОВАТИ ПОДАЛІ! ДІСТАТИ ЛИШЕ У ВИПАДКУ, КОЛИ ВАШІ ДІТИ ЗАПИТАЮТЬ ВАС: «ДОРОГІ НАШІ БАТЬКИ! ЯК ТАК СТАЛОСЯ, ЩО, НЕЗВАЖАЮЧИ НА ВСІ ВАШІ ЗУСИЛЛЯ І СТАРАННЯ, МИ З РОКУ В РІК, ЯК РАНІШЕ ЗАЛИШАЄМОСЯ ТАКІ БІДНІ? »

Може краще буде не доводити своїх дітей до подібних питань? ..

Так, дорогі наші діти, ми дійсно бідні! Це не тому, що ми дурні і ліниві і нам не хотілося забезпечити вам гідне життя; не тому, що нам хтось заважав побудувати собі і вам гарні будинки, відкладати гроші на ваше навчання, створити необхідний резерв для вашого старту - тут справа в іншому.

Коли свого часу наші хороші знайомі - успішні люди, запропонували нам участь в дуже перспективному проекті, який не тільки приніс би нам хороші заробітки, а й забезпечив ваше гідне життя - ми від нього, на жаль, відмовилися. Нам не вистачило духу поміняти той мінімальний комфорт, в якому ми перебували як в сплячці, на інше, наповнене новими відчуттями і сенсом життя - ми залишилися простими спостерігачами. Ми не вважали себе ледачими, але у нас не була цілеспрямована працьовитість, ми багато часу проводили даремно, займаючись далеко не важливими справами і марно витрачаючи дорогоцінний час. Нам пропонували будувати своє (а не своїх начальників) майбутнє - ми знову відмовилися.

У той час, коли наші знайомі вчилися, набували хороші звички, покращували якість життя, створюючи свій бізнес для себе, створювали нове оточення - ми продовжували жити за звичним графіком: дім - робота, робота - будинок. Тахта - Тапочки - Телевізор. Інфаркт - Інсульт - Імпотенція. Получка - Пиво - Простатит. Ожиріння - Отупіння - Відстій. І що цікаво - ми вважали таке рішення правильним! Ми вважали за краще бути правими, а не Щасливими.

Коли нам пропонували зберегти ті невеликі гроші які ми заробляли на превелику силу і бездумно витрачали все до копійки - ми відхилили цю ідею.

Нам говорили про накопичення на свою старість - ми відмахувалися від подібних пропозицій, помилково думаючи, що старість і бідність ніколи нас не торкнеться, а коли ми бачили жебраків і хворих пенсіонерів - ми відверталися і гнали від себе думки, що з нами подібного ніколи не трапиться.

Ми жили так, як ніби ніколи не помремо, а з наближенням старості ми переконалися, що, виявляється, ніколи і не жили.




«Дрібниці життя» або що зберігається в жіночій сумочці


Напевно, зрозуміти мене зможуть жінки... Або чоловіки, які хоча б раз у житті спостерігали за тим, скільки різних дрібниць зберігається в жіночій сумочці... І всі ці дрібнички дуже потрібні і важливі для кожної справжньої жінки...
Наше життя складається з різних дрібниць, які в тій чи іншій мірі роблять наше життя комфортнішим, гарнішим, милішим, безпечнішим... Або зовсім це ніякі і не дрібниці, а важливі частинки чогось цілого і глобального.
Думаю, Ви зі мною погодитеся, що іноді записуючись в дорогу стоматологічну Клініку за рекомендацією Вашого знайомого до дуже гарного стоматолога, все враження може зіпсувати адміністратор. А іноді, прийшовши в магазин біля будинку за продуктами, Ви відчуваєте себе найважливішим Клієнтом, хоча зробили покупку всього лише на 20 гривень.
Для кожної людини дуже важливо отримати трохи більше того, до чого вона вже звикла і що для неї вже є стандартом. Для нашої Компанії важливо, щоб люди, які приймають правильне рішення про свою особисту фінансову безпеку і думають про свою сім'ю, отримали «трохи більше», ніж просто гарний сервіс і гарантії виплати страхової суми.
Таким чином, в нашій Компанії з'явилися нові можливості для Клієнтів різних вікових категорій. І виражаються вони, на перший погляд, в дрібницях - подарунок до дня весілля молодятам або маленькій новонародженій Крихітці, ... 
І такі речі, по-моєму, найголовніші. Бачити Вас, наших Клієнтів, щасливими і усміхненими - ось те головне, заради чого варто працювати і впроваджувати різні такі «важливі дрібниці»...
А про всі наші  пропозиції  Ви можете дізнатись, написавши мені листа.

Пройдіть Ваш особистий фінансовий стрес тест


Напевно, в управлінні Вашими особистими фінансами зараз все спокійно та зрозуміло. Але чи насправді Ваш особистий сімейний бюджет зможе впоратися з непередбаченими медичними витратами або з несподіваним скороченням заробітної плати? А що станеться у разі повної втрати роботи одного із членів сім'ї, різкого підвищення цін, вартості оренди квартири або комунальних тарифів? Як зміниться структура доходів і витрат Вашої родини в разі втрати годувальника? А що буде у разі глибокої девальвації національної валюти, якщо кредит на нерухомість Ви брали в доларах, а Ваша зарплата - в гривні?
Оскільки Національний Банк України постійно проводить стрес-тести для визначення стійкості найбільших банків України, ми пропонуємо Вам пройти свій особистий фінансовий стрес-тест і критично подивитися на стійкість Вашого сімейного бюджету.

Рівень боргового навантаження

(співвідношення Ваших боргів до Ваших доходів)
Підсумуйте всі місячні витрати на погашення Ваших боргів, включаючи виплати по іпотеці, кредиту на авто, кредиту на купівлю товарів, повернення позики від знайомих/родичів. Потім поділіть цю суму на Ваш місячний дохід до оподаткування. Це і є Ваш рівень боргового навантаження.
Правило, яке засноване на досвіді, свідчить, що всі Ваші борги не повинні бути більшими за 36% від усіх Ваших доходів. Якщо виключити з Ваших зобов'язань витрати на іпотечний кредит, то боргове навантаження повинно бути меншим за 28%.
Більш високий відсоток говорить про те, що у вас занадто багато боргів по відношенню до Ваших доходів, і Вам треба або скоротити Ваші борги, або підвищити Ваші доходи. Або зробити і те й інше одночасно.

Необов'язкові витрати

Дуже важливо знати - які з Ваших повсякденних витрат не є обов'язковими, і як швидко Ви зможете від них відмовитись або їх скоротити.
Почніть з простого. Розподіліть всі Ваші витрати в три групи:
  1. Фіксовані обов'язкові витрати. Ті, які Вам доведеться нести незалежно від обставин. Наприклад, мінімальні витрати на харчування та проїзд до роботи, оплата орендованої квартири або навчання дитини в школі.
  2. Змінні обов'язкові витрати. Витрати, які Вам необхідно нести, але Ви можете впливати на їх розмір. Наприклад, витрати на продукти харчування, опалення квартири.
  3. Необов'язкові витрати. Витрати, від яких Ви зможете відмовитись. Наприклад, витрати на спортзал, відпустка, походи в ресторани і кіно.
Необов'язкові витрати повинні перевищувати Ваші фіксовані витрати, даючи Вам можливість змінювати спосіб життя, скорочувати такі витрати або повністю від них відмовлятися.

Заощадження на екстрений випадок

Фінансові консультанти радять зберігати гроші на поточних або ощадних рахунках, яких буде достатньо для покриття від трьох до дев'яти місяців Ваших витрат. При цьому, можливість фінансування своїх обов'язкових витрат протягом трьох місяців - це мінімально допустимий рівень.
Ці рахунки повинні бути першим, і найдоступнішим джерелом, до якого Ви звернетеся за допомогою в разі втрати джерел доходів. Отримання екстрених фінансів не повинно бути пов'язане з продажем цінних паперів, розірванням свого пенсійного накопичувального договору, або достроковим вилученням депозитів.
Чим більші Ваші зобов'язання, тим більше доступної готівки Вам необхідно. Наприклад, одинокій матері із іпотечним кредитом можуть знадобитися заощадження, достатні для покриття витрат від декількох місяців до одного року і більше.
Молодій людині, яка тільки закінчила інститут, та не встигла ще «обрости» боргами і орендує квартиру, може бути достатньо заощаджень тільки на три місяці.

Додатковий дохід

Розгляньте оптимальні для Вас варіанти додаткового заробітку у випадку настання непередбачених обставин, які можуть вплинути на Ваші основні доходи. Корисною буде будь-яка додаткова робота, яку Ви можете виконувати без шкоди для свого здоров'я і сім'ї.
Доходи від Вашої додаткової часткової зайнятості, виручка від продажу будь-якого майна, яке знаходить у Вашій власності (нерухомість, земельну ділянку, машина і т.п.) можуть дати Вам достатньо капіталу, який підтримає Вас у важку хвилину і скоротить темпи витрачання Ваших заощаджень «на екстрений випадок».

Загальні активи

Якщо банки оцінюють по ліквідності і якості їх балансів та їх здатності впоратися з відтоком депозитів, то і нас з Вами теж можна оцінити по ліквідності і якості наших активів, і як добре ми можемо впоратися з негайними вимогами наших кредиторів.
Підсумуйте всі Ваші гроші на поточних і ощадних рахунках і вартість Вашого будинку / квартири та іншого майна. Потім поділіть цю цифру на суму Ваших щомісячних витрат для того, щоб зрозуміти, скільки місяців Ви можете прожити до тих пір, поки від Ваших активів нічого не залишиться. У суму Ваших активів краще не включати накопичення на пенсійних рахунках, оскільки це стратегічний капітал, без якого Вам не обійтися на пенсії, і який все одно необхідно буде накопичити, навіть якщо Ви його витратите зараз на поточні витрати.
Ліквідність ваших активів - це здатність швидко перетворити їх на «живі» гроші з мінімальними втратами. Візьміть для прикладу двох людей. У кожного є капітал вартістю 100 000 дол. У першого ця сума зберігатися у цінних паперах та на ощадних рахунках. У другого - вкладена у нерухомість. Хто з них зможе швидше оплачувати всі свої витрати, втрачаючи по мінімуму при швидкій конвертації своїх активів в готівкові гроші?
Завжди пам'ятайте про ліквідність своїх активів і про їх якість. Не забувайте, що краще не класти яйця в один кошик, і що всі Ваші активи повинні бути поділені в залежності від цілей, для яких Ви їх зберігаєте і примножуєте.

Крутий пенсіонер» або «Жебрак»: як зробити правильний вибір


Ви молоді, красиві і живете сьогоднішнім днем і не замислюєтеся про завтрашній? Сьогодні у Вас є здоров'я, і Ви маєте можливість поїхати за кордон у відпустку, модно одягатися і обідати в ресторанах. Вас все влаштовує, і Ви думаєте, що так буде завжди. А давайте уявимо, що сьогодні у Вас з'явилася унікальна можливість скористатися машиною часу і опинитися в далекому майбутньому. І Ви вже не такі молоді як раніше і здоров'я вже не те ... Тепер Ви звичайний пенсіонер із  пенсією в розмірі 1 452грн. І вже Ви змушені жити за стандартами, які для Вас пишуть чиновники.


Так якщо  в 2018 році  споживчий кошик одного дорослого українця становить 1688 гривень 27 копійок, і це з його мізерним набором, то що буде в майбутньому?!
За допомогою не хитрої арифметики ми бачимо, що вже на сьогоднішній день пенсіонеру не вистачає на життя 236грн. 27коп., і це не дивлячись на те, що споживчий кошик далеко не враховує всі потреби людей похилого віку. І що залишається, просити милостиню і жити за межею бідності?
А тепер давайте повернемося назад, Ви знову молоді, красиві і багаті. І Вам задають всього одне просте запитання: Як Ви хочете жити після виходу на пенсію? Перед тим як відповісти, перш за все, Ви повинні пам'ятати, що у кожної людини завжди є право вибору. Ви вже сьогодні можете почати фінансово планувати свій вихід на пенсію або як більшість наших пенсіонерів прожити залишок своїх днів за гранню бідності. І якщо Ви уявляєте себе на місці європейських пенсіонерів, коли читаєте статті, дивитесь передачі, або чуєте історії від знайомих про їхнє безтурботне життя. Тоді Ваш вибір очевидний.
На сьогоднішній момент існує кілька фінансових інструментів, за допомогою яких Ви зможете накопичити необхідний пенсійний капітал для гідного життя після виходу на пенсію. Один з таких інструментів це не державне пенсійне страхування. Деталі Ви можете дізнатися  по т.0689169448 Анна Пенько.