четвер, 28 грудня 2017 р.

15 ПРИЧИН ДЛЯ ПРИДБАННЯ НАКОПИЧУВАЛЬНОГО СТРАХОВОГО ПОЛІСА

Сьогодні я розповім вам про переваги накопичувального страхового поліса, і про те, чому ж все-таки поліс є гідною альтернативою іншим накопичувальним фінансовим інструментам. В сьогоднішніх реаліях його наявність у громадянина будь-якої європейської країни є необхідним. Питання самостійного забезпечення фінансового майбутнього для кожного європейця завжди був на першому місці, тому як вони вже давно зрозуміли, що на державу особливо розраховувати не доводиться! В Україні зараз спостерігається не найкраща фінансова картина. Державний бюджет з року в рік стає все більш дефіцитним, а «фінансова діра» в Пенсійному фонді стрімко збільшується. Можлива така ситуація, коли платити пенсії навіть нинішнім пенсіонерам буде нічим! Чому ж українцям необхідний такий накопичувальний інструмент, як страховий поліс?

15 причин для придбання накопичувального страхового поліса. 
Ось вони:
1. Надійність.
 Можна сміливо говорити про відсутність статистики банкрутств компаній страхування життя за більш ніж 200-річну історію їх існування. Можете особисто в цьому переконатися, здійснивши пошук в офіційних джерелах або мережі Інтернет інформації про статистику банкрутств цих компаній. Крім того, страхова компанія тільки управляє коштами клієнтів, і ці кошти не є власністю страхової компанії на відміну від тих же банків, що дуже важливо.
2. Потрійна гарантія! 
Гарантію отримання накопичених коштів в Україні дають відразу три сторони: держава, страхова компанія і компанія-перестрахувальник. Держава контролює пропорційний розподіл фінансових коштів по різних інвестиційних інструментів, а також діяльність страхових компаній. Страхова компанія займається розміщенням коштів клієнтів, і безпосередньо зацікавлена ​​в максимальному інвестиційному доході за полісом клієнта (адже 15% від прибутку страхова компанія залишає собі). А компанія-перестрахувальник гарантує 100% виплати по ризиковій частині страхового поліса.
3. Гарантований дохід. 
Для полісів накопичувального страхування життя існує так званий гарантований дохід, тобто дохід, який гарантовано отримає власник поліса, незважаючи на ситуацію на фінансовому ринку. В Україні такий дохід гарантований на рівні 4% річних в гривні і 3% річних при накопиченні в іноземній валюті.
4. Податковий кредит ( «податкова знижка»).
 Особа, яка є платником податку на доходи фізичних осіб, може розраховувати на відшкодування державою 18% від суми внесених за страховим полісом коштів за підсумками звітного року. Це за умови, що сума внесених коштів за полісом була менше або дорівнює сумі сплаченого прибуткового податку.
5. Державний контроль. 
Держава здійснює постійний контроль над діяльністю страхових компаній. Спеціальний державний орган (Держфінпослуг) займається видачею ліцензій на діяльність страхових компаній. Він же контролює щомісячну звітність, проводить атестацію топ-менеджменту компаній і здійснює контроль за законністю розміщення страховими компаніями фінансових коштів їх клієнтів в різні інвестиційні інструменти.
 6. Диверсифікація фінансових коштів.
 Фінансові кошти клієнтів розподіляються по різним «фінансовим кошиках». Це банківські депозити, цінні папери, дорогоцінні метали, нерухомість та інші фінансові інструменти. Це значно знижує ризик втрати фінансових коштів і практично гарантує збереження капіталу в накопичувальних страхових полісах.
7. Вибір валюти накопичення.
 Що, до речі, недоступно в тих же недержавних пенсійних фондах. При використанні страхового поліса ви можете накопичувати в будь-якій доступній валюті. Це можуть бути гривні, долари США або євро.
8. Багатофункціональність страхового поліса. 
Основним завданням поліса є накопичення фінансових коштів для гідного життя після припинення активної трудової діяльності. Найчастіше це пенсійні накопичення. Крім цього, існують різні фінансові цілі, які клієнти страхових компаній можуть досягти за допомогою поліса - накопичити на навчання дітей, на весілля, зібрати гроші на якусь велику покупку.
9. Особистий страховий захист. 
У разі втручання непередбачених обставин в життя власника страхового поліса - його хвороби або нещасного випадку, що спровокували фізичні проблеми будь-якої тяжкості (аж до інвалідності), - страхова компанія бере на себе повну турботу про клієнта, а також всі витрати по оплаті платежів по полісу до кінця терміну його дії. Крім цього, вона ще виплатить додаткову фінансову компенсацію на відновлення здоров'я
10. Гарантоване повернення вкладених коштів. 
Саме так, вкладені кошти неможливо втратити. У кожен накопичувальний страховий поліс внесений вигодонабувач - особа, яка отримає накопичені кошти з інвестиційним доходом. Він їх отримає навіть в тому випадку, якщо клієнт страхової компанії не доживе до закінчення терміну дії поліса. Таким чином, гроші залишаться в сім'ї - у родичів або близьких людей.
11. Захист сім'ї.
 Можна оформити страховий поліс на свою дитину і робити належні внески до настання її повноліття, з метою накопичити для неї гроші на навчання в університеті. Можна збирати гроші на якусь важливу подію в своєму житті, або життя близької людини. Це може бути весілля, особлива дата або велика покупка. Крім того, поліс створює своєрідний «захисну парасольку» для сім'ї в разі втрати годувальника, і гарантує значні виплати (найчастіше в кілька разів перевищують розмір страхових внесків), які дозволять легше (в фінансовому плані) пережити втрату і гідно прожити деякий час.
12. Альтернатива банківським депозитом. 
Страховий поліс на сьогоднішній день складає гідну конкуренцію банківським депозитом. Причому як по прибутковості, так і по надійності. Події 2008-2009 років показали, що невисокий ризик і низька прибутковість вже не є головними відмітними характеристиками банківської сфери. Ризик неповернення банківського депозиту був і залишається значно вищим, ніж його прибутковість. Проблеми втрати вкладених коштів у страхового поліса просто немає.
13. Неможливість конфіскації накопичених коштів.
 Відповідно до Закону України «Про страхування», акумульовані за допомогою накопичувального страхового поліса фінансові кошти не можуть бути вилучені або конфісковані у власника поліса. Це, на мій погляд, дуже вагомий аргумент.
14. Ексклюзивність. 
Так-так, саме ексклюзивність! Страховим накопичувальним полісом в нашій країні обзавелося менше 0,5% населення, що говорить про його ексклюзивності! Можливо, що деякий інформаційний вакуум і недостатня фінансова грамотність жителів України ще не дозволяють страховим полісом набрати популярність в нашій країні, але я думаю, що це тільки питання часу.
 15. Фінансова дисципліна. 
Накопичення за допомогою страхового поліса дозволять вам виробити особисту фінансову дисципліну. До того ж, що важливо, ви зможете «заховати» свої гроші від самого себе. Ви будете щомісяця відкладати частину зароблених коштів без «напрягу» для сімейного бюджету, що допоможе вам відчути себе більш комфортно сьогодні, і з упевненістю дивитися у власне світле майбутнє. Отже, можна констатувати, що накопичувальний страховий поліс є надійним і доступним фінансовим інструментом, а також гідною альтернативою настільки популярному в нашій країні банківським депозитом. Поліс закриває не тільки фінансові питання людини, але і захищає його в разі виникнення різних життєвих форс мажорів. Купувати страховий накопичувальний поліс чи ні - особистий вибір кожного. Я свій вибір вже зробила, а ВИ?