понеділок, 5 лютого 2018 р.

Пенсійна реформа в дії.


   З 1-го січня набули чинності нові правила для оформлення і призначення пенсій. Плоди «осучаснення», яке по суті було звичайним перерахунком, почнуть пожинати ті, кому необхідно виходити на пенсію в 2018-му році.
   Починаючи з цього року мінімальний стаж для отримання пенсії складе 25 років (раніше було 15 років). Надалі ця цифра буде рости щороку - в 2019 році буде потрібно вже 26 років, в 2020- 27 років, і так далі. Таким чином, в 2028 році вимога мінімального стажу становитиме 35 років.
    Але навіть якщо у Вас досить стажу, це зовсім не означає, що Ви отримаєте гідну пенсію. Щоб приблизно оцінити, скільки це в грошах, поділіть свою офіційну зарплату на 4, що відповідає коефіцієнту заміщення 25%.
    Крім цього, в цьому році не проводитиметься індексація пенсій.
    А ще, починаючи з цього року в стаж більше не зараховується період навчання у вищому навчальному закладі і військова служба.
    У наших реаліях для 90% населення неможливо прожити на пенсію від ПФУ, тому люди, досягаючи пенсійного віку, не виходять на пенсію, а продовжують працювати далі.
Фактично, вони перестануть працювати не в 60 або в 65 років, а лише тоді, коли фізично не зможуть ходити на роботу за станом здоров'я, або ж коли їх м'яко «попросять».
    На що будуть жити ці люди після реального виходу на пенсію, залишається лише гадати.
    Такий життєвий план називається планом бідності і він реалізується у 90% людей. Щоб він не реалізувався і в Вашому випадку теж, Вам потрібно задуматися про це вже сьогодні.
 
 Чим раніше Ви приймете рішення, тим більше Ви зможете накопичити.
   Чим довше Ви тягнете, тим більше Ви втрачаєте грошей.
Проблема продовжує існувати, навіть якщо Ви від неї відвертається.
   Щиро вірю в те, що в найближчі роки все більше і більше людей будуть звертати увагу на цю проблему.
   І не тільки звертати увагу, але й вирішувати її.
   Тому в Україні відсоток тих, хто реалізує план бідності, буде неухильно знижуватися, а значить буде ставати все більше забезпечених пенсіонерів.
   

Не залишайтеся з більшістю, станьте тими, хто накопичує свій капітал за допомогою поліса страхування життя, і реалізує план комфорту!

Ставте  і підписуйтесь, я регулярно даватиму актуальну інформацію по найкращих варіантах рішення пенсійної проблеми!

Немає коментарів:

Дописати коментар